img_0163
Andonis Samaras, ish-kryeministri i Greqisë shprehet se Presidenti i Turqisë, Erdogan dhe kryeministri shqiptar Rama po e kërcënojnë dhe provokojnë Greqinë me deklaratat dhe veprimet e fundit që kanë bërë.

“Erdogan kërcënon, ai gjen dhe prandaj vepron kështu, ndërsa Rama ka filluar të provokojë nga ana e tij.

Por e kërcënimet dhe provokimet e fqinjëve, sipas tij vijnë, pasi Greqia është dobësuar.

Greqia është dobësuar dhe kjo është ajo që ka inkurajuar fqinjët. Deri në vitin 2015 ne nuk kishim probleme të tilla.

Këto kërcënime dhe provokime nuk do të ekzistonin nëse Greqia do të kishte forcuar pozicionin e saj ndërkombëtar, ”deklaroi Samaras.