akull-pogradec1420135246NGRICAT-NE-LIQEN-MBULIM-01_7pogradec-3-460x230

I ftohti i acartë vazhdon të pushtojë Shqipërinë edhe në ditët e fillimit të vitit të ri 2015.

Akulli dhe ngricat kanë krijuar probleme në shumë zona, sidomos në rrugët nacionale ku vazhdohet t’u bëhet apel drejtuesve të mjeteve për shumë kujdes.

Në shumë qytete ka pasur dhe mungesë të energjisë elektrike për shkak të defekteve të shkaktuara nga moti i keq, si dhe mungesë të ujit të pijshëm pasi janë ngrirë tubat.

Në Dibër 30 % e qarkut është izoluar nga bora si dhe kanë mungesë të energjisë elektrike dhe të ujit të pijshëm.

Ndërkohë në Pogradec buzë liqenit temperaturat e ulëta kanë krijuar një panoramë fantastike.

Akulli në rrugë ka rënduar qarkullimin edhe pse është hapur bora.