Lëkundja është regjistruar në orët e para të mëngjesit të sotëm dhe ka pasur epiqendrën në Pajun, zonë që ndodhet 15 kilometra në Perendim të Elbasanit. Sipas të dhënave të matura nga IGJEUM, për fat lëkundja nuk ka qenë shumë e fortë.

Ka qenë në thellesi 28 kilometer dhe me magnitude 2.8 .