006
Pas raportimit fillimisht të lajmit për arrestimin e tij, mediat ndërkombëtare kanë bërë publike edhe foto të Martin Shkrelit me pranga në duar dhe i shoqëruar nga policia.

Shqiptari Shkreli fitoi nofkën “njeriu më i urryer në internet” pasi bleu të drejtat e ilaçit Daraprim, një trajtim për sistemin imunitar në ndihmë të të prekurve me HIV.

Ai e rriti çmimin e ilaçit me 5000%, nga 13.5 $ në 750$. Shkerli u arrestua me akuzën e përdorjes në mënyrë të paligjshme të aksioneve të Retrophin Inc, një firmë bioteknologjike që themeloi në vitin 2011, duke përdorur atë për të paguar borxhet nga marrëveshjet që nuk kishin lidhje me atë biznes.001_3002_3003_4004_2005_2