karikatura1
Konkursi për karikaturën më negative për profetin Muhamed, që u zhvillua në Teksas, është një shqiptaro –amerikan. Në media ai është shfaqur me emrin Bosch Fawstin. Por ky është një emër i rrëmë dhe identiteti i tij nuk është zbuluar. Konkursi u zhvillua pavarësisht sulmit të dy të rinjve që mbetën të vrarë. B.F paraqiti një karikaturë të profetit me shpatë në dorë. Ai shfaqet duke thënë “Ti nuk mund të më vizatosh” dhe artisti që vazhdon karikaturën i përgjigjet: “Ja përse të vizatoj”. F.B fitoi një çmim prej 10 mijë dollarësh.

karikatura