Ministri i Jashtëm i Greqisë përshëndeti vendimin e Presidentit Ilir Meta, për t’i dhënë shtetësinë shqiptare kryepeshkopit Anasatas Janullatos.

Përmes një postimi në Facebook, Kotzias shkruan se vendimi i presidentit të Shqipërisë, Ilir Meta për t’i dhënë shtetësinë shqiptare një burri të mençur si kryepeshkopi Anastas, është për t’u vlerësuar. Sipas tij, ky është një vendim që njeh kontributin e tij të thellë njerëzor dhe për forcimi të besimit ndërmjet dy popujve tanë.