Bashkë me ministrat teknikë të emëruar nga PD-ja, në Kuvend munguan edhe disa deputetë të tjerë në seancën e jashtëzakonshme për betimin e Ilir Metës.

Mësohet se në sallë nuk ishin Ben Blushi, Mimoza Hafizi, Erion Brace, Tom Doshi dhe Shpetim.