Muzika e ditëve të sotme është një nga temat më të nxehta. Këtë ka prekur edhe kantautori i njohur, Elton Deda, mbrëmjen e kaluar teksa ishte i ftuar në “Këndo këngën time”.

Sipas Dedës, tregu muzikor ditëve të sotme është bërë ‘çorap’ dhe kjo nisi pas vitit 2000.

‘Në kohërat e sotme është tregu që dikton muzikën, nuk dikton më muzika tregun. Është bërë një çorap i vërtetë. Ne informacionin nga bota e marrim shumë më vonesë dhe reagojmë me shumë vonesë ndaj edhe kthesën tha i madhi Jovan Bregu e bëjmë me vonesë. Ideja është që çorapi në tregun tonë, në tregun shqiptar flas është bërë sigurisht pas viteve 2000, diku nga fillimi i viteve 2000.