Drejtorët e Spitaleve Rajonale injorojnë udhërin që u dha dy ditë më parë kryeministri Rama për të dhënë dorëheqjen. Kur kanë kaluar 24 orë nga afati i vënë nga kryeministri, asnjëri prej tyre nuk e ka paraqitur aktin e dorëheqjes dhe kanë vijuar normalisht punën.

“Nuk e kam dhënë ende, por jam i gatshëm ta jap. Më morën ata të ministrisë dhe më thanë se mund ta jap dorëheqjen dhe me e-mail dhe është ministri që do ta pranojë ose jo atë”, thau shpreh drejtori i spitalit të Dibrës Beqir Bici për gazetën Panorama, i cili vjen nga radhët e LSI.

Disa drejtorë të tjerë janë shprehur se nuk mund ta braktisin detyrën në këtë periudhë, pasi ka flusk pacientësh.

Kryeministri u kërkoi atyre të largohen duke i bërë përgjegjës për keqmenaxhimin e spitaleve.
Në të njëjtën mënyrë ai veproi edhe me drejtorët e Hipotekave, të cilët, ndryshe nga drejtorët e spitaleve, i parqiten menjëherë dorëheqjet, pa kaluar 24 orë nga kërkesa e kryeministrit.

DREJTORËT E SPITALEVE

Shkodër Përparim Çela

Lezhë Pashko Smaçi

Kukës Hasije Zeneli

Dibër Beqir Biçi

Durrës Viola Cikalleshi

Elbasan Desantila Tahiraj

Berat Arqile Vasili

Fier Andrea Dollaku

Lushnje Panore Veliu

Gjirokastër Përparim Muço

Vlorë Bruna Mersini

Përmet Elda Cullufe

Tepelenë Stoli Selmani

Mirditë Lek Reçi

Sarandë Arjan Kalcuni