rruga-kombit-bore

Reshjet e dëborës dhe ngricat kanë krijuar probleme në qarkullimin e mjeteve në disa rrugë, në veri dhe verilindje të vendit. Emergjencat Civile njoftojnë se shkak i reshjeve te dëborës në Qarkun Kukes dhe Shkodër, që nisen mbremjen e kaluar me intensitet, por edhe uljes se ndjeshme te temperaturave, çka ka sjelle edhe ngrica ne rruge, drejtuesit e mjeteve udhezohen te përdorin zinxhirët ne keto akse rrugore:

Fushe Arrez – Iballe

Fushe Arrez – Qafe Mali – Qafe Shllak

Qafe Mali – Fierze.

Bajram Curri – Valbone

Kukes – Qafe Shllak

Tunel i Kalimashit – Morine.

Aktualisht jane veshtiresisht te kalueshme keto segmente rrugore nga debora dhe po punohet per hapjen e tyre:

Qafe Mali – Dardhe, në zonen e Pukës

Qafe Thore – Theth, në zonën e Malesise se Madhe

Tamare – Vermosh

Bushtrice, Kukës – Kala e Dodes, Diber.

Trashesia e dëbores ne to shkon nga 20 cm deri në 50 cm.

Prezence dëbore ka edhe në ‘Rrugën e Kombit’ ku punojnë borepastrueset.

Komisionet e Emergjencave Civile ne Qarqe dhe Drejtoria e Pergjithshme e Emergjencave Civile ne MPB po ndjekin situatën duke e shoqëruar me masa përkatëse ne terren.