basha-merkel
Kreu i opozitës Lulzim Basha është pritur nga kancelarja gjermane Angela Merkel gjatë kongresit të CDU-së në Essen.

Në faqen e tij në Facebook Basha shkruan se i shprehu kancelares nevojën e Shqipërisë për t’u mbështetur në luftën kundër krimit dhe korrupsionit.

“Me ftesë të Kancelares Merkel, mora pjesë në punimet e Kongresit të CDU-së, në Essen të Gjermanisë. Gjatë Kongresit pata mundësinë të bisedoj me Kancelaren Merkel. E falenderova atë për ndihmën ndaj Shqipërisë dhe shpreha nevojën që ka vendi ynë për mbështetjen gjermane jo vetëm për integrimin në BE, për edhe për të luftuar krimin, korrupsionin dhe për të garantuar demokracinë në vend. Dua t’i siguroj të gjithë shqiptarët se mbështetja e Kancelares Merkel për Shqipërinë dhe shqiptarët do të jetë e palëkundur”, shkruan Basha.
basha-merkel-2basha-merkel-3